Zit je op de basisschool?

Dan mag jij ook naar de VakantieBijbelClub!

Wanneer? In de laatste week van de zomervakantie, op de dinsdag, woensdag en donderdag.

Waar? In de Rehobôth-kerk (Riegheidestraat 23, Hollandscheveld)

Voor wie? Alle kinderen die in september (weer) naar de basisschool gaan. Als je nog niets van de Bijbel weet, kun je toch gewoon meedoen. Dat vinden we helemaal niet raar. Kom in ieder geval even kijken hoe gezellig het is. ’t Is gratis. Tot ziens!

WAT GAAN WE ALLEMAAL DOEN ?

Naamkaartje

Als je bij de tent komt, krijg je een mooi naamkaartje opgespeld. 

Gratis toegang

Alle kinderen mogen gratis meedoen aan de VakantieBijbelClub!

Beginnen

Met z’n allen beginnen we ’s ochtends in de tent. De juf of meester heet jullie welkom en vertelt wat we gaan doen. We gaan samen zingen en als je het lied nog niet kent, kun je dat meelezen op je liederenblad.

Dan bidden we om de hulp van God en een fijne dag. Weet je hoe dat gaat: bidden? Iedereen vouwt z’n handen in elkaar en doet z’n ogen dicht. De juf spreekt hardop tegen God en we luisteren allemaal stil mee. Als ze ‘Amen’ zegt, doen we de ogen weer open.

Luisteren naar de Bijbelvertelling

Dan gaan we luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. 

Aan het werk!

Iemand gaat uitleggen wat jullie gaan maken en hoe jullie dat moeten doen. Jullie krijgen iets te drinken en bij de tafels gaan we aan de slag. Maak er iets moois van! 

We hopen dat jij er ook bij bent!

UW GIFT

Als u de VakantieBijbelClub financieel wilt steunen, kunt u:

 • een gift overmaken op rekeningnummer NL79 RABO 0145 0572 83 t.n.v. Hervormde st. diaconaat BW, te Hollandscheveld, onder vermelding van: Gift VBC.
 • een gift doen in de speciale bus die hiervoor in de kerk zal staan.

UITLEG VOOR OUDERS / VERZORGERS

 • Voor vragen kunt u contact opnemen met Teuni Kool, telefoon 06-49498294.
 • Alle kinderen (basisschoolleeftijd) zijn van harte welkom, ongeacht de kerkelijke achtergrond of levensovertuiging van hun ouders.
 • Bij het inschrijven van de kinderen noteren we in ieder geval de naam en graag ook een (mobiel) telefoonnummer van een ouder of verzorger. Dit kunnen we gebruiken in geval van nood.
 • Indien wij rekening moeten houden met een allergie of een dieet, dan kunt u dat aangeven bij het inschrijven. Ook als andere aandachtspunten voor ons van belang zijn, stellen we het op prijs als u dit bespreekt met een commissielid.
 • In het programma zullen we ook samen bidden met de kinderen. We houden er rekening mee dat niet alle kinderen hiermee vertrouwd zijn. De leidsters zullen uitleggen wat we gaan doen en we vinden het niet erg als kinderen vooral even toekijken. Bovendien zingen we een aantal christelijke liederen. Vanzelfsprekend gebeurt dit alles op het niveau van de kinderen.
 • ‘s Ochtends is er een vertelling uit de Bijbel.
 • We proberen acht te geven op de veiligheid van de kinderen. Tijdens het ochtendprogramma blijven de kinderen binnen het hek dat rondom het plein staat. Zowel rondom de aankomst als bij het vertrek van kinderen vragen we ook ouders en verzorgers hierin hun verantwoordelijkheid te nemen. Voor de evenementenvergunning van gemeente Hoogeveen moeten we overigens voldoen aan allerlei eisen van brandveiligheid etc.
 • Wanneer u uw kind met de auto komt brengen, vragen we u vriendelijk de auto op het plein van de kerk te parkeren. Zo voorkomen we dat de omliggende straten vol of ‘verstopt’ raken. En wanneer u met de fiets komt, zet deze dan ook even binnen het hek neer. Dan houden we het trottoir vrij voor voetgangers.
 • Als Rehobôth-kerk organiseren we sinds 2011 een VakantieBijbelClub. Er moet aan heel veel worden gedacht. Mocht er iets minder goed gaan, dan vragen wij uw begrip. Wilt u eventuele problemen bij de juiste personen melden? Als er direct iets moet worden opgelost, dan kunt u dit bespreken met één van de commissieleden. Als u suggesties hebt voor een betere organisatie in een volgend jaar, dan vragen we u dit op te schrijven en in onze klachten- cq. ideeënbus te doen. Bij voorbaat dank!